Toiminta Helsingin seudulla

EKUMEENISTEN KARMELIITTOJEN YSTÄVÄT RY:N VUOSIKOKOUS TIISTAINA 26.3.KONTULASSA MIKAELIN KIRKOSSA KLO 15.00.

Luostarin_kirjasto.JPG
HELSINGIN ERAKKOLUOSTARI, PYHÄN ELIAN KAPPELI
Osoite Laakavuorentie 6 D 40 (käynti Korvatunturinpolun puolelta, noin 200 m Mellunmäen metroasemalta).

Saapuminen
Metrolla: Mellunmäen metroasemalta noustaan kadulle kuljettajanpuoleisesta päästä (Korvatunturinpolku) ja jatketaan Korvatunturinpolkua 200 m eteenpäin (lievästi vasemmalle). Sitten pizzeria Nivadan ohi n. 10 m. Ensimmäiset raput oikealle vievät kappelin ovelle.
Omalla autolla: Uuden kappelin osoite on Laakavuorentie 6 D 40 (sisäänkäynti Korvatunturinpolun puolelta pizzeria Nivadan kulmasta n. 10 metriä. Ensimmäiset raput oikealle vievät kappelin ovelle.

Helsingin erakkoluostarissa pidetään PÄIVÄRETRIITTEJÄ ja HETKIPALVELUKSIA.


PÄIVÄRETRIITIT ovat yhden tai kahden päivän pituisia, jolloin yöt vietetään kotona. Päivään sisältyy opetusta noin 3-4 tuntia, hetkipalvelukset, (lounas) ja päiväkahvi. Kontemplatiiviset luostariretriitit ovat yleensä viikonlopun (pe-su) pituisia. Retriitit maksetaan etukäteen Ekumeenisten Karmeliittojen ystävät ry:n tilille Säästöpankki Optia FI52 4600 0010 4557 03.

HETKIPALVELUKSET ovat kaikille avoimia. Niihin ilmoittaudutaan etukäteen p. 040 5798771.

KONTEMPLATIIVINEN MESSU KALLION KIRKOSSA LAUANTAINA KLO 18 ERIKSEEN ILMOITETTAVINA AJANKOHTINA

Ekumeenisen Karmeliittayhteisö viettää kontemplatiivisia juhlallisia messuja Kallion kirkossa klo 18. Messuun on yhdistetty lauantai-illan vesper. Paikalle voi tulla jo puoli tuntia ennen messun alkua hiljentymään vain kynttilöiden valaisemaan kirkkoon ja kuuntelemaan suurten karmeliittaopettajien Ristin Johanneksen ja Avilan Teresan teksteihin sävellettyä musiikkia, joka saattelee meitä karmeliittojen kontemplatiiviseen henkeen.

Kontemplatiivinen messu etenee rauhallisesti; siihen kuuluu muutamia pidempiä hiljaisia jaksoja. Messussa on monia kauniita ominaispiirteitä, esimerkiksi vanha juhlallinen tapa rukoilla Isä meidän -rukous. Raamattuun muutama vuosi sitten lisättyihin Apokryfikirjoihin kuuluva Kolmen miehen kiitoslaulu toteutetaan vuorolauluna.

Kallion kirkossa on rippituoli. Messun yhteydessä on myös mahdollisuus yksityiseen rippiin. Rippipappi on paikalla klo 17-17.30.

Messun jälkeen on tilaisuus lyhyeen keskustelu- ja tutustumishetkeen ekumeenisten karmeliittojen seurassa teekupin äärellä sekä hankkia yhteisön julkaisemia kirjoja. Tiedot kirjoista löytyvät sivuiltamme.

3.2.2018 Juhlallinen kontemplatiivinen kynttilänpäivän messu kappalainen Antti Kruus, Ekumeeninen Karmeliittayhteisö ja yhteisön kanttori Paula Tuomisto

l7.3.2018 Juhlallinen kontemplatiivinen Marian ilmestyspäivän messu
pastori, TT Timo-Matti Haapiainen, Maria-saarna: mariologian asiantuntija, TT Anja Ghiselli, Ekumeeninen Karmeliittayhteisö

26.5.2018 Juhlallinen kontemplatiivinen Corpus Christi -messu yliopistopastori Henri Järvinen, Ekumeeninen Karmeliittayhteisö
prosessio1.jpg
prosessio2.jpg
kuorissa.jpg
alttarilla.jpg
messu_1.jpg

LASARUS - JOHANNEKSEN EVANKELIUMIN KERTOMUS LASARUKSESTA MYSTIIKAN TEOLOGIAN TULKINTANA

18.-20.5.2018 RETRIITTI HEPONIEMESSÄ

Johanneksen Evankeliumi on säilyttänyt uskollisesti salaisuutensa lähes kaksi vuosituhatta. Sen lukemiseen tarvitaan erityistä herkkyyttä. Sitä on lähestyttävä kuin runoa, jotta voisi saavuttaa sen kirjalliset, runolliset ja mystiikan ulottuvuudet. Rikas ja monipuolinen symbolien ymmärtäminen on avain evankelista Johanneksen sanojen takaa avautuvaan maailmaan. Mystikkojen tapaan hän pukee sanoinkuvaamattoman rajoilla liikkuvat tapahtumat ja kokemukset runon muotoon kuten suuri karmeliittamystikko Ristin Johannes. Kristilliseen mystiikkaan voi Suomessa vain harvoin tutustua, sillä sitä ei opeteta koulussa uskonnon tunneilla eikä kirkossakaan. Se on yleensä kuulunut vain luostarien muurien sisäpuolelle.
Karmeliittasääntökunta tunnetaan erityisesti kontemplatiivisesta rukouksesta ja kristillisestä mystiikasta.

Ekumeenisen Karmeliittayhteisön retriitin ohjaavat sen jäsenet; sisar Hannele Kivinen de Fau ja pastori Mauri Nieminen.
Ilmoittautumiset sisar Hannele +358 40 579 8771.
Retriitin hinta 300€.
Lasarus 2018