Toiminta Tampereen seudulla

TAMPERE, AITOLAHDEN KIRKKO:
Rukoushetket ja messut kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 19

7.4. Kontemplatiivinen päivä klo 9.00–15.00

Rukoushetket ja messut

Kontemplatiiviset rukoushetket 2018 jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona
Iltaan sisältyy johdanto, rukoushetki ja puolen tunnin lausuttu messu.
AITOLAHDEN KIRKOSSA KLO 19
3.1
7.2.
7.3.
4.4.
2.5.


Kontemplaatio ja kontemplatiivinen elämä ovat osin eri asioita; kontemplaatio on rukousta ja kontemplatiivinen elämä rukouksellista hiljaista elämää. Molemmat ovat vieraita meille luterilaisille. Kontemplatiivisissa rukoushetkissä ja kontemplatiivisessa päivässä etsimme tähystysaukkoa molempiin.
Tähystysaukko antaa meille yhden rajatun kuvan asiasta, sen tehtävänä on laittaa meidät liikkeelle olemaan maisemassa, joka on elämä tämä tässä ja nyt ja myös iankaikkinen. Kontemplaatio on mysteerin vastaanottamista, ei selvää eikä selväpiirteistä ainakaan alussa mutta yhtä kaikki kiehtovaa; tähän haluamme sinut Aitolahden kirkolla tänä keväänä kutsua.kuva_toiminta_tampereella.jpg

7.4. KONTEMPLATIIVINEN PÄIVÄ KLO 9.00–15.00 AITOLAHDEN KIRKOSSA

Kontemplatiivinen päivä vietetään ”karmeliittaspiritualiteetin” hengessä.
Osallistumismaksu on 5 euroa.
mauri.nieminen@evl.fi


Ristin Johannes on kirjoittanut lyhyen lauseen liittyen kontemplaation kohteeseen, luonteeseen ja mahdollisuuteen:

”Isä on lausunut yhden sanan, joka oli hänen poikansa. Sana puhuu aina ikuisessa hiljaisuudessa ja sielu on kuuleva sen omassa hiljaisuudessaan”.

Itse löydän tästä kolme sanaa; Hiljaisuus, kuuleminen ja sana. Sinä voit löytää lisää tai toisin. Kontemplaatio ei ole luonteeltaan löytämistä niin tärkeää kuin löytäminen onkin (yhtä tärkeää on itsensä kadottaminen, jotta voimme löytää Jumalan). Kontemplaatio on olemista, Olemista Jumalan kanssa jopa häntä löytämättä. Kärjistän äärimmilleen kuten huomaat, mutta tosi asia on myös inhimillisestä kanssakäymisestä tuttu: Voin olla jonkun ihmisen kanssa löytämättä häntä! Vain olemalla hänen kanssaan kuuntelemalla ym. voin ”löytää” hänet. Olemalla ihmisen kanssa löydän hänet, Olemalla Jumalan kanssa löydän hänet. Kontemplaatio on olemista Jumalan kanssa.
Tervetuloa Aitolahden kirkkoon mauri.nieminen@evl.fi