Toiminta Espanjassa

22.-30.9.2018 MYSTIIKAN TEOLOGIAA KARMELIITTOJEN ERÄMAALUOSTARISSA JA SALAMANCAN HISTORIALLINEN KAUPUNKI

Karmeliittasääntökunnan viimeinen Espanjassa sijaitseva erämaaluostari Las Batuecas on lähellä Salamancan kaupunkia, melkein Portugalin rajalla. Erämaa-alue on kaukana asutuksesta vuorten ympäröimässä laaksossa, jonka läpi virtaa vuoristojoki. Koskematon luonto ympäröi 1600-luvulla perustettua luostaria, joka on sitoutunut ehdottomaan hiljaisuuteen. Retriitti on suomenkielinen, mutta osallistumme myös yhteisön espanjankielisiin rukoushetkiin ja messuun, omien luentojemme ja hetkipalvelusten lisäksi. Tilaisuus vierailla luostarissa on ainutlaatuinen, sillä sinne otetaan vieraita vain rajoitetusti. Majoitukseen on 18 luostarikammiota ja yksi erakkomaja. Kaikissa on oma wc ja suihku.

Retriitissä käsitellään Johanneksen Evankeliumia mystiikan teologian tulkintana, jonka avulla pääsemme kurkistamaan sanojen taakse. Evankeliumi on säilyttänyt uskollisesti salaisuutensa lähes kaksi vuosituhatta. Sen lukemiseen ja tulkintaan tarvitaan erityistä herkkyyttä. Sitä on lähestyttävä kuin runoa, jotta voisi saavuttaa sen kirjalliset, runolliset ja mystiikan ulottuvuudet. Rikas ja monipuolinen symbolien ymmärtäminen on avain evankelista Johanneksen sanojen takaa avautuvaan maailmaan. Mystikkojen tapaan hän pukee sanoinkuvaamattoman rajoilla liikkuvat tapahtumat ja kokemukset paikoin runon muotoon kuten suuri karmeliittamystikko Ristin Johannes. Karmeliittasääntökunta on tunnettu kontemplatiivisesta rukouksesta ja kristillisestä mystiikasta.

Vietämme neljä päivää luostarissa ja ennen kotiinpaluuta kolme päivää Salamancan historiallisessa vanhassa kaupungissa, jossa majoitumme studiohotellissa. Salamancan katukahvilat ja rikas historia auttavat palaamaan syvästä hiljaisuudesta. Kaupunki on kuuluisa mm. yhdestä maailman vanhimmista yliopistoista. Kaupungin rikkaaseen historiaan kannattaa tutustua etukäteen omatoimisesti.

Lennämme Madridiin, josta jatkamme matkaa tilausbussilla halki Kastilian kontemplatiivisten maaseutumaisemien.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: +358 40 579 8771 tai hannele.kivinendefau@luukku.com

Matkan kesto 9 päivää. Hinta noin 1500 €. Matkan voi maksaa useissa maksuerissä. Hintaan sisältyy: lennot, bussimatkat, hetkipalvelukset, opetus, studiohotellimajoitus Salamancassa, täysihoito luostarissa (oma huone, wc, suihku).
luostari.JPG
luostarirakennus.JPG
Portin_nimitaulu.JPG
tie.JPG
luostarin_kaivo.JPG
Joki.JPG
ruokasali.JPG
valoa.JPG
Keltaiset_kukat.JPG