Toiminta Espanjassa

ESPANJA:

18.–27.3.2018 KAHDEKSAN PÄIVÄN IGNATIAANISET HENGELLISET HARJOITUKSET
MANRESAN JESUIITTAKESKUKSESSA

23.–30.4.2018 HILJAINEN VALOKUVARETRIITTI SEGOVIAN LUOSTARISSA

22.–30.9.2018 MYSTIIKAN TEOLOGIAA KARMELIITTOJEN ERÄMAALUOSTARISSA JA SALAMANCAN HISTORIALLINEN KAUPUNKI

18. – 27.3.2018 KAHDEKSAN PÄIVÄN IGNATIAANISET HENGELLISET HARJOITUKSET MANRESAN JESUIITTAKESKUKSESSA

Manresa on tärkeä historiallinen hengellinen keskus, joka on rakennettu luolan päälle, jossa jesuiittojen perustaja Ignatius Loyola kirjoitti hengelliset harjoitukset. Ne ovat koko ignatiaanisen hengellisyyden perusta.

Retriitin ohjaajina toimivat:

Jesuiittaisä Josep Maria Bullich (engl.) Hän on ohjannut useita kolmenkymmenen päivän sekä kahdeksan päivän ignatiaanisia harjoituksia Espanjassa ja Suomessa suomalaisille osallistujille. Hän tuntee hyvin luterilaisen teologian. Isä Josep Marian englanninkieli on selkeää ja helppotajuista.

Rovasti Tuula Sääksi on itse käynyt läpi kolmenkymmenen päivät harjoitukset ja ohjannut sekä Suomessa että Espanjassa vuosien ajan kahdeksan päivän ignatiaanisia retriittejä.

Rovasti Esa Kekki on itse osallistunut Espanjassa Loyolassa kolmenkymmenen päivän hengellisiin harjoituksiin. Hänellä on pitkä tausta ignatiaanisena retriitinohjaajana.

Retriitin hinta on 1450 euroa. Siihen sisältyy lennot, bussikuljetukset, ohjaus, täysihoito majoitus yhden hengen huoneessa, jossa on wc ja suihku.

Ilmoittautumiset: sisar Hannele +358 40 579 8771

Manresa.jpg

Manresa

Manresa_b.jpg

23.–30.4.2018 HILJAINEN VALOKUVARETRIITTI SEGOVIAN LUOSTARISSA

Paikkana on karmeliittaluostari Segovian kuvankauniissa kaupungissa. Retriitti ei edellytä erityisiä kuvaustaitoja tai kokemusta. Oma kamera on hyvä olla, mutta kamerapuhelinkin riittää.

Opettelemme pohtimaan hiljaisuutta ja omia havaintoja siitä valokuvan avulla.
Matka opettaa tuntemaan kamerasi luovat ulottuvuudet sekä kuvankäsittelyn perusteet.

Löydät oikeat säädöt eri kuvausaiheiden hallintaan sekä omien tunteiden välittämiseen. Opit hallitsemaan valotusta, tarkennusta, liikettä, värintoistoa sekä tunnelmaa tukevia kuvausohjelmia.

Viikon aikana annetaan tehtäviä, joista rakentuu oma valokuvakirja. Siinä painottuvat valon merkitys, harmonia, kontrastit, värin voima ja hiljaisuus.

Luostarin puutarhassa kuvaamisen lisäksi teemme retkiä Segovian vanhaankaupunkiin ja lähiympäristöön.

Retriitin ohjaajina toimivat:

Hannele Kivinen de Fau, Ekumeenisen Karmeliittayhteisön sisar tutustuttaa meidät luostarielämän perusteisiin.

Pekka Punkari, valokuvaaja, monien selkeiden kuvausoppaiden tekijä ja suosittu kouluttaja, entinen Kamera-lehden päätoimittaja.

Esa Ilmolahti, hiljaisuuden maailmaan perehtynyt toimittaja ja kuvaaja.

Mahdollisuus osallistua päivittäin luostarin suomenkielisiin hetkipalveluksiin sekä espanjankieliseen messuun.

Matkan hintaan kuuluvat ohjaus, lennot, bussimatkat, täysihoito, oma huone ja wc+suihku.
Hinta 1390€
Ilmoittautumiset: sisar Hannele +358 40 579 8771

Segovia_HLL.jpg

22.–30.9.2018 MYSTIIKAN TEOLOGIAA KARMELIITTOJEN ERÄMAALUOSTARISSA JA SALAMANCAN HISTORIALLINEN KAUPUNKI

Karmeliittasääntökunnan viimeinen Espanjassa sijaitseva erämaaluostari Las Batuecas on lähellä Salamancan kaupunkia, melkein Portugalin rajalla. Erämaa-alue on kaukana asutuksesta vuorten ympäröimässä laaksossa, jonka läpi virtaa vuoristojoki. Koskematon luonto ympäröi 1600-luvulla perustettua luostaria, joka on sitoutunut ehdottomaan hiljaisuuteen. Retriitti on suomenkielinen, mutta osallistumme myös yhteisön espanjankielisiin rukoushetkiin ja messuun, omien luentojemme ja hetkipalvelusten lisäksi. Tilaisuus vierailla luostarissa on ainutlaatuinen, sillä sinne otetaan vieraita vain rajoitetusti. Majoitukseen on 18 luostarikammiota ja yksi erakkomaja. Kaikissa on oma wc ja suihku.

Retriitissä käsitellään Johanneksen Evankeliumia mystiikan teologian tulkintana, jonka avulla pääsemme kurkistamaan sanojen taakse. Evankeliumi on säilyttänyt uskollisesti salaisuutensa lähes kaksi vuosituhatta. Sen lukemiseen ja tulkintaan tarvitaan erityistä herkkyyttä. Sitä on lähestyttävä kuin runoa, jotta voisi saavuttaa sen kirjalliset, runolliset ja mystiikan ulottuvuudet. Rikas ja monipuolinen symbolien ymmärtäminen on avain evankelista Johanneksen sanojen takaa avautuvaan maailmaan. Mystikkojen tapaan hän pukee sanoinkuvaamattoman rajoilla liikkuvat tapahtumat ja kokemukset paikoin runon muotoon kuten suuri karmeliittamystikko Ristin Johannes. Karmeliittasääntökunta on tunnettu kontemplatiivisesta rukouksesta ja kristillisestä mystiikasta.

Vietämme neljä päivää luostarissa ja ennen kotiinpaluuta kolme päivää Salamancan historiallisessa vanhassa kaupungissa, jossa majoitumme studiohotellissa. Salamancan katukahvilat ja rikas historia auttavat palaamaan syvästä hiljaisuudesta. Kaupunki on kuuluisa mm. yhdestä maailman vanhimmista yliopistoista. Kaupungin rikkaaseen historiaan kannattaa tutustua etukäteen omatoimisesti.

Lennämme Madridiin, josta jatkamme matkaa tilausbussilla halki Kastilian kontemplatiivisten maaseutumaisemien.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: +358 40 579 8771 tai hannele.kivinendefau@luukku.com

Matkan kesto 9 päivää. Hinta noin 1500 €. Matkan voi maksaa useissa maksuerissä. Hintaan sisältyy: lennot, bussimatkat, hetkipalvelukset, opetus, studiohotellimajoitus Salamancassa, täysihoito luostarissa (oma huone, wc, suihku).

luostari.JPG

luostarirakennus.JPG

Portin_nimitaulu.JPG

tie.JPG

luostarin_kaivo.JPG

Joki.JPG

ruokasali.JPG

valoa.JPG